Ще разкажа за прекрасните хора, с които този път ме събра това любимо приключение.

Ще започна с участниците, които също като мен първо са кандидатствали за участие. Бяхме симпатична малка група от 9 души, на различни възрасти, от различни краища на България, с различни хобита и дейности, но с една обща цел – да изживеем максимално „Приеми ме на село“ . Всеки един от тях е прекрасен, буден, истински и добър. Страшно благодарна съм за срещата ми с тях и за приятелството, което зародихме. Всяка вечер седяхме до късно, говорейки си на най-различни теми, смеейки се, играейки супер забавни асоциации и наслаждавайки се на магията. Но да съм честна най-любими ми бяха моментите, в които приготвяхме вечерята си, пеейки красиви български песни жужащи около котлона.❤️

Ще споделя и за едни други участници в „Приеми ме на село – Възраждане“ – момчетата от Терапевтичен център „Св. Илия“. Всеки един от нас се е сблъсквал с човек със зависимост и във всеки един от нас изскача асоциацията „отрепка“. Признавам че и на мен не веднъж ми се е случвало, но благодарение на „Приеми ме на село“ се срещнах с тези младежи и видях другото лице на човека със зависимост – лицето на борещия се.

Останах очарована от тези момчета. Всеки ден в продължение на една седмица, в която бяхме заедно те бяха все усмихнати, все в готовност за работа, все готови да ти помогнат, да те отменят, за да си починеш ти. Придаваха едно ведро настроение и с удоволствие работих в тяхната компания.

Мили хора, не бъдете крайни към зависимите. Недейте да бързате със заключенията и да съдите жестоко, защото никой от нас не е застрахован!

Всеки може да тръгне по грешния път и да попадне в групата на хората със зависимости и всеки попаднал там може да тръгне по пътя на здравето и свободата.

Ние като общество сме длъжни да подадем ръка, да помогнем и подкрепим всеки борещ се със зависимостта си.

Не трябва да им се обръща гръб, защото и те са хора и те имат право да живеят и мечтаят!

Не оставяйте безразлични. Никой не е застрахован!

 

Йоана Алексиева, 28 г., гр. София