Село Съботковци е малко селце, намиращо в близост до гр. Габрово, в което живеят не повече от 53 жители. Старото име на селото е Хандък.

Сред най-интересните културни забележителности на селото е черквата „Св. Николай Чудотворец”, построена през 1867 г. на мястото на по-раншен параклис. В близост до нея се намира сградата на училището, която  е построена в края на ХІХв.

Читалище „Извор – 1907“, благодарение на което се реализира инициативата „Приеми ме на село“ през 2015 г., е основано на 30.12.1907 г., като първоначално се е помещавало на приземния етаж на училището. Сред най-популярните дейности, които читалище организира е традиционният ежегоден кулинарен събор „От нищо-нещо“.

През лятото на 2015 година, село Съботковци се присъедини към инициативата „Приеми ме на село“ като посрещна и приюти десет младежа от цялата страна. Те бяха настанени в две прекрасни и уютни къщи за гости – „Дом Пъстрина“ – при баба Таня и дядо Митко и „Старото школо“ – при Ели и Илия Петрови.

В рамките на престоя си, „внучетата назаем“ успяха да попият от мъдростта на своите нови „приемни“ баби и дядовци, да научат много за селския бит, занаяти и обичаи и да усетят сладката умора на селския труд.

В село Съботковци се организира и „Звезден финал“ на „Приеми ме на село“ за 2015 г., със специалното участие на Иван Звездев.

Кулинарни изкушения, надпревари, уроци и таланти превърнаха село Съботковци в една огромна кухня, а майстор-готвач бе известният кулинар-вълшебник. В кулинарната фиеста се включиха внучета „назаем“ и баби и дядовци „под наем“ от селата Стоевци, Новаковци, Беломъжи и Съботковци.

Впускайки се в приключението  „Приеми ме на село“ и млади и стари неусетно превърнаха първоначалната си плахост и тревога от неизвестното в истинско дълбоко приятелство и обич, разпалило се още повече с времето.