Село Баевци се намира на около 8 км от град Габрово. Селото е разположено в подножието на Шипченската планина. Средната му надморска височина е около 690 м. По последни данни от 2019 г. населението е 7 постоянни жители.

Село Баевци става част от инициативата „Приеми ме на село“- Младежки дневен лагер (15-19 г.) през 2021 г. Участниците са посрещнати с богата програма, организирана от кметския наместник Тодорка Мирчева и нейни съмишленици.

Младежите имат възможността да направят кратък пешеходен преход от планинското селце до историческа местност с беседа за исторически факти от Руско-турско освободителната война. Някои от младежите за първи път се запознават отблизо с традиционни оръдия на труда, ползвани от старите българи, позабравени и заменени днес с по-съвременни такива в дейности като косене на трева с коса, както и с  тънкостите за цепене на дърва. След уморителния „фитнес“, лагерниците участват в приготвянето на вкусен обяд на жив огън, съпроводен под звуците на народна музика, и се впускат в забавната детска игра, наречена „чилик“ от времето на нашите баби и дядовци, което поставя емоционален завършек на деня.

И за домакините, и за гостите, денят е вълнуващ, ползотворен и изпълнен със смисъл. Смисъл за възрастните хора, че имат шанса да споделят натрупания ценен житейски опит към бъдещето на България – младите хора.

И смисъл за младите, че научават и се свързват с корените на техните баби и дядовци, слушат за велики подвизите на знаменити българи, докосват се до селския бит и култура.

„НАРОД, КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МИНАЛОТО СИ, НЯМА БЪДЕЩЕ!“- народна мъдрост