Десет внучета „назаем“ гостуваха на баби и дядовци „под наем“ в дневния лагер „Приеми ме на село” в с. Поповци, който се проведе от 3 до 7 юли. Част от децата, които са на възраст от 9 до 14 г., са потребители на Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово. Целта на лагера беше осмисляне на свободното време и ангажиране с дейности – индивидуални и групови, които да обогатят знанията и уменията им.

Внучетата се запознаха с ежедневието и бита на село. Приготвяха закуска под кулинарните наставления на бабите, научиха забравени игри от времето на своите домакини, изработваха изделия от царевични листа, опитаха традиционни ястия, характерни за габровския край. За децата беше организиран поход до селата в близост до с. Поповци, по време на който те разгледаха природните забележителности на региона и научиха за силата на различните видове билки.

Внучетата гостуваха в дома на кмета на с. Поповци Румяна Иванова, посетиха кметството и се запознаха с управлението му. Като всеки лагер, той приключи с малко тъга от раздялата с „баба и дядо“, весели спомени и очаквания за нови срещи.

https://gabrovo.bg/bg/news-article/6115